Nieuwsbrief Juni 2024

Nieuwsbrief Juni 2024

Geplaatst op 16-06-2024  -  Categorie: Algemeen

Beste Masters leden,

Hierbij de nieuwsbrief met belangrijke informatie.

Algemene Ledenvergadering

Op 2 juli 2024 zal de ALV plaatsvinden op HC Kromme Rijn. De uitnodiging met agenda en link naar de documenten is op 9 juni verstuurd. We hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen, zeker ook met zicht op de voorbereidingen voor Auckland en Cape Town.

Bestuurssamenstelling

Zoals ook in de vorige nieuwsbrief omschreven, zijn we hard op zoek naar mensen die mee willen helpen het masters hockey te versterken. Hierbij hoort ook een nieuwe bestuurs- en commissie opzet, zie hieronder. Alle hulp is meer dan welkom en vele handen maken licht werk. We hopen dan ook op versterking vanuit onze toppers van leden.

mhn-organogram-2024

Even voorstellen: Peter Vink (Kandidaat bestuurslid)

Peter begon met hockeyen bij Phoenix. Als volwassene stapte hij over naar SCHC, waar hij al snel een basisplaats veroverde in het vlaggenschip van de club waar hij 10 jaar lang heeft gespeeld. Zijn officiële masters toernooi debuut maakte hij in Valencia, waar hij zilver won met het 60+ team. Peter heeft gewerkt in verschillende rollen binnen de media industrie, en heeft bestuurlijke en coachingservaring opgedaan bij zowel Phoenix en SCHC. Hij is vastbesloten om zich in te zetten voor de Masters om de organisatie te versterken en sportieve resultaten te faciliteren en stimuleren.

 

Voorbereidingen WK’s najaar 2024

Ondertussen zijn veel teams weer begonnen met de voorbereidingen voor het WK Veld dit najaar! Heren 45 en Dames 35 hebben recent de eerste oefenpotjes gespeeld op Prinsenbeek. 

Per team ontvangen wij graag een contactpersoon om te zorgen dat alle info goed gecommuniceerd kan worden naar de teams. Dit hoeft niet per definitie de aanvoerder te zijn maar er mag ook een speler/manager zijn die functioneert als doorgeefluik.

Zorg ervoor dat iedereen die selectie doet zich ook heeft ingeschreven als lid bij de masters. Wij ontvangen ook graag vooraf van de team contactpersoon per mail een lijst van alle spelers die deelnemen aan de selectie en wanneer de selecties plaatsvinden.  

Heeft een team een coach op het oog dan ontvangen de voorzitter en delegate hier graag bericht over. Sinds dit seizoen gaat het bestuur vooraf namelijk met alle coaches in gesprek om toelichting te geven op onder andere het selectiebeleid, kleding en verwachtingen van het bestuur.  

Houdt verder ook de website goed in de gaten. Daar staan de verschillende deadlines met betrekking tot kleding bestellen, spelerslijsten etc.

Technisch beleid

Om deel te nemen aan de toernooien van de WMH, zowel de titel toernooien als de SoM toernooien, moeten spelers en speelsters lid zijn van een bij de bond aangesloten vereniging. Dit is een internationale voorwaarde.

In de gesprekken met de KNHB en de NHC 60+ is afgesproken dat iedere Nederlandse geregistreerde speler/-ster zichzelf kan kandideren voor deelname in zijn/haar leeftijdsgroep. Ook moet er van een echte selectie sprake zijn. Nu is dat eenvoudig uitgesproken, maar in de verschillende leeftijdsgroepen leeft het Masters Hockey met nog wisselende belangstelling. Het Masters Hockey moet meer uitgedragen worden, zodat het ook bekender wordt en er meer enthousiasme gekweekt wordt. Het bestuur van MHN stelt zich op het standpunt, dat er per leeftijdscategorie naar gestreefd moet worden dat er zoveel spelers geïnteresseerd raken dat selectie ook mogelijk is en dat iedereen in zijn/haar eigen leeftijdscategorie speelt. Wij streven ernaar om ook een selectiecommissie te formeren.

Bij de selectie wordt gekeken naar speelniveau in de nationale competitie, algehele fitheid, tactisch inzicht (o.a. de uitgangspunten van speelgedrag bij balbezit en niet balbezit; omschakelen; positioneren) en technische vaardigheden (o.a. aannemen en controleren van de bal, passen, lopen met de bal, passeren, duelleren).

Teams kunnen aan het bestuur voorstellen doen voor hun trainer en /of coaches, maar het bestuur heeft een beslissende stem; draagt immers ook verantwoordelijkheid namens de KNHB naar de WMH.

Wij vragen extra aandacht voor de algehele fitheid, omdat het spelen van de WMH toernooien een groot beroep doet op de fysieke gesteldheid: veel wedstrijden in relatief weinig dagen, dus de hersteltijd tijdens een toernooi is relatief kort.

Met de KNHB is afgesproken dat het Masters Hockey meer aandacht gaat krijgen op de site knhb.nl 

Speellocatie EK 2025

Recent heeft de WHM de locaties en data bekendgemaakt voor de EK’s in 2025. 

 • 35/40 dames en heren ( inclusief SOM)
  Federación de Hockey de la Comunitat Valenciana, Valencia, Spain.
  J
  uni 20 – Juni 29.

 • 45/50 dames en heren ( inclusief SOM)
  Federación de Hockey de la Comunitat Valenciana, Valencia, Spain.
  Mei 30 – Juni 8.

 • 55/60/65/70  dames & 55/60 heren ( inclusief SOM)
  Nottingham Hockey Center, Nottingham, England.
  August 8 – August 17.

 • 65/70/75/ 80 heren (inclusief SOM)
  Deutscher Hockey-Bund, Moenchengladbach, Germany.
  August 21 – August 30.

Het zijn geen nieuwe locaties. Daar heeft onze delegate Bert Bunnik al met de WMH over gesproken. Er was voor het EK niet veel keus. Blijkbaar zijn andere landen niet geïnteresseerd of zien geen mogelijkheid om een toernooi te organiseren en daarvoor een bid in te leveren.

Heren 35

Recent heeft zich bij het bestuur een enthousiaste groep mannen gemeld die graag met een team naar het EK 2025 willen gaan. Deze groep is op dit moment nog maar dunbevolkt en kan zeker wat spelers gebruiken! Ken jij nog mensen, laat ze dan contact opnemen met het bestuur en dan zorgen wij dat ze kunnen aanhaken bij de open trainingen voor heren 35

Kleding

Zoals jullie allemaal wel zullen weten hebben we een kledingcontract met Osaka dat loopt tot en met 2025. Met Osaka is er een verplicht kledingpakket contractueel afgesproken voor alle teams binnen de masters organisatie. Het dragen van Osaka kleding is dan ook verplicht voor alle teams tijdens internationale wedstrijden en toernooien.  De kleding van andere producenten/merken is dan ook niet toegestaan. Wij willen nogmaals alle teams en leden van de masters eraan herinneren dat dit de afspraken zijn binnen de MHN en NHC60+. Het bestuur is ten alle tijde bevoegd om hier leden op aan te spreken en zo nodig maatregelen te treffen. Mochten hierover vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan vooral contact op met de penningmeester of de kledingcommissie.

Wil je meer info over de kledingpakketten of willen jullie als team iets wat niet op de bestellijst staat? Neem dan contact op met de kledingcommissie ( Saskia van Dort of Karina Neef). De kledingcommissie heeft korte lijntjes met Osaka en kan een team ook voorzien van de inhoud van de verplichte kledingpakketten

 

Evaluatie WK Indoor Nottingham

Om in kaart te brengen hoe spelers en staf de toernooien hebben ondervonden in Nottingham hebben we met het bestuur een aantal vragenlijsten opgesteld. Vooral om zelf als organisatie van te leren. We willen dan alle dames en heren die selectie hebben gedaan, toebehoren tot de selecties en staf vragen om de vragenlijsten in te vullen. De vragenlijsten worden anoniem ingevuld en zijn vooral voor het bestuur om te evalueren en te leren naar de toekomst.

De vragenlijsten zijn de vinden via de volgende links;

Spelers:

Evaluatieformulier WK Indoor 2024 Speler (google.com)

Staf:

Evaluatieformulier WK Indoor 2024 Staf (google.com)

 

Met sportieve groet,

Het Bestuur van Masters Hockey Nederland